Uber, akullore falas për çdo klient deri në muajin shtator

Ky promocion special nisi sot nga Uber dhe do të jetë i disponueshëm për shumë qytete si Atlanta, Boston, Dallas, Los Angeles, Miami, New York City, San Francisco, Seattle, Toronto dhe Washington, D.C. (më tepër…)
See more

Mjeshtëria e shitjes (12): Industria e automobilave

Para disa ditësh, bisedoja në Pejë me një familjar për çmimet e veturave të reja. Meqë çdo ditë jam në Prishtinë, më ftoi të vizitoja një auto-sallon për të verifikuar çmimin e një modeli. (më tepër…)
See more

Ja si mund të mbijetojnë bizneset ndër shekuj

Curtis Lumber Co. është një nga 3% e bizneseve familjare që ka mbijetuar edhe pas 4 gjeneratash. Në fakt, ata kanë bërë më shumë se aq gati 127 vjet dhe kohët e fundit po punësojnë gjeneratën e saj të gjashtë. Ajo krijoi lëndën e drurit dhe materialet e ndërtimit në vitin 1890. Kjo do të thotë se i ka mbijetuar ngjarjeve të mëdha historike. (më tepër…)
See more

MVP  – Ky term i keqkuptuar…

Keni marrë pjesë në disa konkurse për startupet, keni lexuar shumë artikuj dhe keni hasur termin "MVP", nuk e keni kuptuar… por për të mos u bërë me turp… e keni përdorur sikur e zotëroni… (më tepër…)
See more

Steve Jobs e pushon nga puna, por ai hap kompaninë e tij

Pothuajse 20 vjet më parë gjatë bumit të parë të teknologjisë, unë u përballa me një situatë të vështirë. Steve Jobs më pushoi nga Pixar, viza ime e emigracionit do të skadonte dhe paratë e mia ishin zhdukur. Isha me fat që njoha disa djem australianë, të cilët filluan një biznes që shërbente për reklamat. Për t'u bërë një themelues i biznesit, unë duhej të investoja aq pak para sa kisha lënë, të sjellja tre klientë dhe të fitoja 1 milion dollarë fonde. Pra, e fitova punën dhe përfundova duke themeluar kompaninë time të parë. - James Green, CEO i Magnetic
See more

Shitja e ajrit është sipërmarrja më e re në treg – Ja si funksionon

Kërkesa për oksigjen është më e lartë se kurrë. Sidomos në Kinë, ku sipas llogaritjeve të Institutit Max Planck vdesin çdo vit mbi 1 milionë vetë nga efektet e ndotjes së ajrit. Për shkak të smogut në Pekin dhe Shangai banorët madje importojnë bombola me oksigjen, 20 $ copa. Një litër oksigjen mjafton për deri në 150 thithje, thotë prodhues i tyre nga Kanadaja. Në Tokio, New York dhe Los Angeles ka të ashtuquajtura bare oksigjeni që janë gjithmonë plot me klientë. Moses Lam, bashkëthemelues i kompanisë Vitality Air në Edmonton të Kanadasë, është krejt i befasuar nga suksesi i tij. Në një intervistë me stacionin televiziv CBC ai tha se çdo gjë filloi në fakt si një shaka. Por pasi ai shiti 100 shishe brenda katër ditësh, ai e profesionalizoi bizne
See more

Ky është i vetmi aplikacion që Donald Trump ka në telefonin e tij

Fillimisht ai përdorte dy telefona iPhone dhe Android, por më pas vendosi të bojkotonte produktet Apple në Shkurt të vitit 2016, duke përdor vetëm Android. Kur u emërua si president, Kongresi pati disa probleme me sigurinë e telefonit të tij Android, prandaj në Mars të këtij viti ai ju rikthye sërisht iPhone-it. (më tepër…)
See more

Kjo mënyrë inovative do të realizojë prodhimin e ujit në zonat urbane

Prodhimi i ujit përmes ajrit - Aero është një nga projektet e mëdha i krijuar nga studentët e dizajnit në Suedi me iniciativën e Grupit Husqvarna. (më tepër…)
See more

Startup Grind Prishtina mirëpret Nik Myftari (Spotted)

Të enjten, më 20 korrik, Startup Grind Prishtina mirëpret Nik Myftari (Spotted). Nik (32 vjeç) është themeluesi dhe CEO i Spotted, një nga aplikacionet më të njohura në Europë me më shumë se 3 milionë përdorues dhe sipas "Berlin Valley News" një nga startup-et më të nxehta nga Gjermania. Ai ka lindur në Pejë dhe ka shkuar në Gjermani në moshën 15 vjeçare gjatë luftës.
See more

Youth Talks #8 – mirëpret Ina Kocibellin

E ftuara e radhës në serinë e Youth Talks është sipërmarrësja Ina Kocibelli. Ina Kocibelli u frymëzua për t'u bërë një sipërmarrëse në një moshë shumë të re. E lindur në Shqipëri dhe e rritur në Shtetet e Bashkuara, Ina mësoi se kufijtë e vetëm në jetë janë ato që ne i vendosim vetes tonë. Ina është një tregtare dhe këshilltare e suksesshme në tregun e këmbimeve valutore. (më tepër…)
See more
1 2